טיפ שטח – תן למנוע לבשל בשבילך

יוצאים ליום עמוס בשטח ?

רוצים ארוחה מלאה וחמה ואין לכם זמן להכין אותה ?

גם לנו זה קורה לפעמים,

הפתרון שלנו – עוטפים ארוחה בנייר כסף ושמים במכסה המנוע.

פנינו לארז, מומחה לבישול בשטח, בבקשה לקבל מתכון מדפונה לתא המנוע וזו התשובה שקיבלנו:

אז ככה: לוקחים דגי מושט או דג אחר שאוהבים.

בערך ארבעה כדי שיהיה להם מקום באזור החם של המנוע.

פורסים נייר כסף בגודל שיכול להקיף את הדג 3 פעמים ומניחים עליו את הדג.

מזליפים שמו זית מכל הכיוונים כדי שהדג יהיה משומן מכל הכיוונים, גם מבפנים. חותכים שתי שיני שום לפרוסות ומפזרים אותן על הדג ובתוכו. שתיים שלוש פרוסות לימון יוסיפו המון. מפזרים בנדיבות מלח גס, פלפל גס ואורגנו.

סוגרים את הכל בנייר הכסף ואפשר להוסיף עוד עטיפה כדי למנוע נזילות על המנוע.

קושרים את הדגים העטופים ביניהם עם חוט ברזל כדי שלא יפלו מהחלק העליון של המנוע.

לא לקשור לחלקים שלא זזים(מרכב הרכב למשל) בעוד שהמנוע כן זז, כי אז הכל יקרע.

הריח הטוב מתחיל להתפשט כבר אחרי שעתיים-שלוש, לא להתפתות לפתוח. דרושות בערך 5-6 שעות. אין בעיה לדומם בעצירות קצרות.

בתאבון !

 

רוצים לקרוא עוד על ארז ועל "בדרכי הטבע" ?

בתמונות : ארז מאכיל אותנו בחוצה ישראל 2015